Opening PepijnPad

Op 2 juli 2021 is het PepijnPad geopend door burgemeester Femke Halsema en stadsdeelvoorzitter Erna Berends. Er was veel belangstelling, ook van de pers. Titia en Gaston gaven een korte toespraak, waarna Femke Halsema het woord kreeg. Ze heeft samen met Titia, Gaston en Corinna (namens de bewoners van de slibvelden, oud-ADM-ers) en en Ed (namens de bewoners van Elzenhagen en Jeugdland) een kijkje genomen op het pad. Vervolgens opende ze het PepijnPad door symbolisch een kruiwagen houtsnippers te storten. Daarna liepen we met Erna Berends het pad, voorafgegaan door een prachtige steltenloopster. Zij heeft nog bij Pepijn in de klas gezeten. Onderweg waren er muzikale en theatrale surprise acts verzorgd door de bewoners van de slibvelden. Op de sterfplek van Pepijn heeft Erna Berends een plantje geplant. Daar werd ook het kunstwerk onthuld dat de groep jongeren die het overlijden van Pepijn dichtbij hebben ervaren (Boris en vrienden), gemaakt hebben onder begeleiding van de bewoners van de slibvelden.

Zie onder voor foto’s, toespraken en berichtgeving in de media van de opening op 2 juli 2021. Lees hier een persoonlijke impresssie van die dag.

Zie de pagina PepijnPad voor foto’s en video’s van de werkzaamheden tussen maart en juli 2021

PepijnPad in de media

Gedenkpad voor Pepijn (14): “Prioriteiten lagen tijdens coronacrisis niet bij jongeren”– AT5, 1 juli 2021

Gedenkpad voor Pepijn (14) geopend: “Nu zijn we toch een beetje bij hem” – AT5, 2 juli 2021

Buurt maakt gedenkpad voor overleden Pepijn (14): ‘Hij heeft ons de weg gewezen’ – Hart van Nederland, 2 juli 2021 (uitgebreidere video reportage in de nieuwsuitzending van 22:30 h van 2 juli.

In het bos waar hij werd gevonden, is nu een wandelpad ter nagedachtenis aan Pepijn (14) – Trouw, 3 juli 2021 – (verkorte versie in papieren editie)

Symbolisch pad voor overleden Pepijn (14): “Het is kwetsbaar, net als hij’ – Het Parool, 3 juli 2021 – (lees de papieren editie)

Groot verlies omgezet in iets positiefs” – Noord-Amsterdams Nieuwsblad, 7 juli 2021

Jongens van 14 mogen niet dood‘. Beschrijving rondwandeling langs PepijnPad en de Nieuwe Noorder Begraafplaats, John Jansen van Galen. Noord-Amsterdams Nieuwsblad, 12 juli 2021.

PepijnPad in jaaroverzicht 2021, 29 dec 2021, Noord-Amsterdams Nieuwsblad – Download pdf

Natuurgidsen in opleiding aan het woord: actief in Noord – Karin Ko0nings. Groenbewuste Amsterdammer, IVN Amsterdam, jaargang 42, zomer 2022. p16-17

Omwonenden Het Groene Veld presenteren eigen plan voor gebied: wel ADM’ers, geen warmtecentrale – Het Parool, 24 maart 2023. Download pdf.

Cultuur en recreatie in plaats van nooit besproken energiecentrales – Noord Amsterdams Nieuwsblad, 29 maart 2023 p 5. Download pdf.

Toespraken

Fotogallerij